buddha_gloed_LR2
Volg je hart, want dat klopt
buddha_gloed_LR2
Vergeet 'even' de tijd
Schermafbeelding-2019-11-21-om-11.03.13-portrait

RECENTIE

 

Daar in de stilte van slechts zijn
kom ik in contact met mezelf
met iedere uitademing
laat ik verder los en kom ik dichter bij de vredige kern waarbij de wereldse kleuren verzachten
en ik 'n samengaan ervaar

 

Marjolein Blommestein

Over mij

Op mijn 19e volgde ik mijn eerste yogales en vanaf dat moment kreeg yoga een plaats in mijn leven. Ik merkte dat ik door het doen van yoga meer in balans kwam. De oefeningen (de asana\'s) , de inspanning, de ontspanning, de ademhalingstechnieken en de meditaties vond (en vind ik nog steeds) heel fijn. Door het doen van yoga voelde ik dat ik beter kon omgaan met de hectiek van alledag, zowel fysiek als mentaal.

Ik wilde graag meer weten over yoga en volgde verschillende soorten yogastromingen, workshops en las tijdschriften en boeken. Tijdens de zoektocht kwam ook de docentenopleiding, de 4-jarige,erkende opleiding bij Hans \'t Hart, van \"de Blikopener\" in Tilburg, met regelmaat bij mij voorbij. En waarschijnlijk moest dit zo zijn… want in 2010 heb ik de stoute schoenen aangedaan en ben ik gestart met de opleiding, ik wilde meer weten over de materie en heb vol enthousiasme de opleiding gevolgd en succesvol in 2014 afgerond. In het 3e jaar van de opleiding werd ik gevraagd om les te gaan geven en sindsdien doe ik dit met veel plezier naast mijn baan als web redacteur.

De bijscholingen en workshops die ik graag volg op het gebied van hatha-raja yoga, adem en ontspanningstherapie (methode van Dixhoorn), pranayama, en meditatie geven mij verdieping en inspiratie.

Lessen

In mijn lessen gaat het niet om prestatie of hoe lenig je bent. Maar juist om te luisteren naar je lichaam, aandacht voor de adem en het verschil (weer)te leren voelen tussen spanning en ontspanning vind ik belangrijk.

Ik wil je graag leren om soms eens wat minder je best te doen en zachter voor jezelf te zijn, waardoor je energiesysteem, je zenuwstelsel, je lichaam de kans heeft om te ontspannen, te herstellen en op te laden. De houdingen hebben als doel je organen, je klieren, je gewrichten, je zenuwstelsel, je bloedvaten en het evenwicht beter te laten functioneren.

Kennismaken

Of yoga ook iets voor jou is, kun je het beste zelf ervaren. Je bent van harte welkom voor een proefles, dan krijg je een goede indruk van mij, de les, je medecursisten en de sfeer in de groep.

Heb je vragen of wil je een keer kennismaken met mij neem dan contact met mij op.

handtekening
vereniging-yoga-docenten
Schermafbeelding-2019-11-21-om-11.03.13-portrait

RECENTIE

Daar in de stilte van slechts zijn
kom ik in contact met mezelf
met iedere uitademing
laat ik verder los
en kom ik dichter bij de vredige kern
waarbij de wereldse kleuren verzachten
en ik 'n samengaan ervaar

Marjolein Blommestein

"Yoga is not about touching your toes,
it is what you learn on the way down."